1,5 milliónál tart a Mercedes E-osztály

2008.12.21. 11:59

A 2002-ben bemutatott aktuális E-osztály eddig meglehetősen sikeresnek bizonyult: a napokban ünnepelték az 1,5 milliomodik példány elkészültét.

A legkonzervatívabb Mercedes természetesen szedánként volt kelendőbb: 1,27 millió négyajtós készült az elmúlt bő hat évben, míg kombi karosszériával 230 ezer darabot készítettek. A modell két legnagyobb piaca Németország és az Egyesült Államok - ezen a két piacon nagyjából az eddig legyártott mennyiség 25-25%-a kelt el. A legnépszerűbb változat az E220CDI és az E350-es volt, nagyjából 10-10%-os részesedéssel a teljes termelésből. Nagyrészt az európai piacnak köszönhetően az elkészített autóknak durván a 40%-ába került dízelmotor.

"A jelenlegi E-osztály, és elődei 60 éve alkotják a kínálatunk szívét. A sorozat tipikus értékeivel, amilyen a biztonság, a kényelem, a műszaki újítások, a gazdaságosság és a minőség, az E osztály és elődei nyolc modellgeneráció óta mintegy 12 millió vásárlót vonzott" - mondta Dr. Klaus Mayer, a Mercedes marketingért felelős alelnöke.

A Mercedes 2009-ben mutatja be az E-osztály következő generációját, amelyből ismét készül kupé változat is, és amelyet nemrégiben már kiszivárgott gyári fotón is láthattunk.