Kiszivárogtak a Mercedes E Coupé fotói

2009.01.26. 17:17

Várhatóan március elején mutatkozik be a Mercedes CLK utódja, de már most kiszivárogtak a típus első képei.

A Mercedes ezzel a modellel szakít az eddigi gyakorlattal: a típus a CLK-val ellentétben nem a C, hanem az E osztály alapjaira épül, és formai szempontból is szoros rokonságot mutat az új szedánnal. A leglényegesebb különbség a lendületes tetővonal, a sportosabb Mercedesekre jellemző egyen-hűtőmaszk és a lerövidített tengelytáv, de az igazán karakteres vonásokat – a jellegzetes, ferde, négyszögletes első lámpák, a hátsó kerekek feletti domborítások és a határozott oldalvonal – megmaradtak.

Műszaki szempontból nem számíthatunk nagy meglepetésre: a kisebb, négyhengeres motorok aligha kerülnek a kupéba, viszont a négy- és hathengeresek választéka valószínűleg azonos lesz a két modellben. Úgy tudjuk, a kupéból is készülnek majd négykerék-hajtású változatok.

Úgy tudjuk, a Mercedes az E osztály kupé változatának bemutatásával lényegében az egykori CLK sorozat kettéosztását készíti elő, így ugyanis marad hely a kínálatban egy kisebb kupé számára, amely a 3-as BMW kétajtós kivitelének közvetlen vetélytársa lehet.