Exkluzív kabrió, Aston Martin DBS Volante

2009.02.25. 15:26

Kevés olyan elegáns autó van, mint a DBS, nem az a különlös, hogy elkészítették a nyitott változatát, hanem hogy csak most készítették el. A DBS Volantét ugyanaz a 6 literes, 510 lóerős, 570 Nm csúcsnyomatékú V12-es hajtja, mint a keménytetős változatot. A kecses kabrió 4,3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, végsebessége 307 km/h.

A DBS Volante a legkellemesebb vezetési élményt kínálja attól függetlenül, hogy nyitott, vagy éppen rajta van a tető. Az autó ötvözi a tökéletes dizájnt a kiváló mérnöki munkával - nyilatkozta Ulrich Bez, az Aston Martin elnök-vezérigazgatója. A DBS Volante az erő és a teljesítmény finom elegyét kínálja. Kidolgozottsága egyedülálló, vezetni és birtokolni egyaránt kimondhatatlan élmény.

Az Aston Martin fennálásának 95 éves történetében a 16. kabrió a DBS Volante. A vevő választhat, hogy a csodálatos orgánumú V12-es-hez manuális vagy Touchtronic automata váltót szeretne. A kerámiafékek természetesen alapáron járnak az autóhoz, melyben csupa modern, kis tömegű anyagot használtak fel, a sok karosszériát merevítő elem miatt azonban még így sem nevezhető könnyűnek, 1810 kilójával valószínűleg nem az a nyílt napokra járó típus, inkább egy igazi GT.

További különlegesség, hogy az autó hangrendszerét a Bang & Olufsen készíti, a 13 hangszórós hifi természetesen szintén az alapfelszereltség része. A DBS Volante forgalmazását hamarosan megkezdik, így a DB9 Volante mellet még egy nyitott modell lesz a palettán.