Kémfotókon a Ferrari F450

2009.03.17. 15:09

Maranellóban tovább csiszolgatják a középmotoros modellcsaládot: a következő generáció, amely F142 kódnéven fut, az ősszel mutatkozhat be.

A Ferrarinál hagyomány - különösen a középmotoros, nyolchengeres modellek esetén, hogy évtizedekig tökéletesítenek egy-egy alapkonstrukciót két modellváltás közben. A jelenleg futó V8-as család az 1999-ben bemutatott 360 Modenáig vezethető vissza, és bár az F430-as új motorral, átdolgozott formatervvel és számos más újdonsággal érkezett meg 2004-ben, lényegében ez is a Modenán alapul. Úgy tűnik, a következő kis Ferrarinál is maradnak a bevált alapok fejlesztgetésénél: az F450 néven emlegetett modell próbapéldányai alig különböznek az F430-asoktól, csupán az eltérő méretű kerekek, a láthatóan kiszélesített hátsó futómű, és néhány utólagosan felszerelt légbeömlő jelzi, hogy nem egy szériaautót látunk a fotókon.

A műszaki tartalommal kapcsolatban egyelőre csak találgatásokra hagyatkozhatunk. Úgy hallani, az autóba új motor kerül - a California 4,6 literes V8-asának egy pörgősebb, jóval 500 lóerő fölött teljesítő változata - és az új, dupla kuplungos sebességváltó is bekerül a középmotoros modellbe. Változtatnak a futómű geometriáján is, és valószínűleg az autó külsejét is felfrissítik néhány ponton. Ha másért nem is, az erősebb motor megnövekedett levegőszükséglete miatt át kell dolgozni az autó hátsó részét, hiszen a prototípus tessék-lássék felbarkácsolt szívótorkai nem mutatnának jól egy szériamodellen.

Az F450 várhatóan a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be az idén szeptemberben, de a gyártás megkezdéséig legalább még fél évnek kell eltelnie a premier után, azaz 2010 tavaszára várhatók az első példányok.