Hibrid lehet a következő Toyota MR2-es

2009.03.19. 10:02

Néhány éve eltűntek a sportkocsik a Toyota kínálatából, de a japán cég nem mondott le végleg az élményautózás szerelmeseiről, legalábbis erre utal a cég alelnökének legutóbbi nyilatkozata.

Masatami Takimoto egy brit lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy a terveik közt szerepel az MR2 típusjelzés újbóli bevezetése, különösen Európában, ahol a mai napig nagy rajongótábora van a korábbi középmotoros típusoknak. Az új, olcsó sportkocsi azonban sok tekintetben különbözni fog az eddigiektől: Takimoto szerint egy kis kupéről van szó, amelybe a Prius hibrid hajtásláncának átdolgozott változatát építik majd. Az alelnök külön hangsúlyozta, hogy a megfizethető ár, és az MR2-es hírnevéhez méltó vezetési élmény a két legfontosabb szempont a fejlesztés során, azaz a hibrid hajtáslánc nem eredményezhet lassabb, drágább vagy kevesebb élményt nyújtó autót.

A Toyota jelenleg ugyan még piacvezető a hibrid modellek piacán, de a Honda az olcsó Insight-tal már komolyan szorongatja. Ráaásul a Honda egy hibrid sportkocsi bemutatását is tervezi, amellyel akár előnybe is kerülhetne - valószínűleg ez az oka, hogy a Toyota is ebben az irányban próbálja továbbfejleszteni a kínálatát.