Roewe R95: Kína Mercedese

2009.04.16. 13:43

Új luxuslimuzint készül bemutatni a Shanghai Automotive, de ezúttal nem az MG-Rover technológiájára építkeznek, mint az eddigi Roewe modellek esetében.

Az N95-ösként ismert autó a SAIC másik, Kínán kívül működő leányvállalatától, a koreai Ssangyongtól származik: a tavaly év elején leleplezett luxusmodellt, a Chairman W-t veszi át, és kezdi Roewe márkajelzéssel forgalmazni a kínai gyártó. A típust persze át kellett alakítani, hiszen a Ssangyong változat - bár nagyrészt már önálló konstrukció - még mindig tartalmazott Mercedes alkatrészeket, és ezeket a kínaiak aligha használhatják fel. Úgy tudjuk, a bő öt méteres luxuslimuzin Roewe jelzésű változata kétféle motorral készül majd, egy 2,8 és egy 3,6 literes V6-ossal, és lesz nyújtott tengelytávú, sofőrös változat is.

Az új Roewe luxuslimuzin bemutatása újabb példa arra, hogy a kínai gyártók lassan igyekeznek felnőni nemzetközi vetélytársaikhoz, és a luxuskategóriában is versenyképes modelleket igyekeznek csatasorba állítani. A gazdagabb kínai autóvásárlók egyelőre elsősorban Buickokat, Audikat és más, helyben gyártott, de külföldi cégek által tervezett modelleket választanak, de elképzelhető, hogy ez az állapot néhány éven belül megváltozik.