BMW X6 mentőköpenyben

2009.05.13. 13:06

A nehéz kupé-terepjáró öszvér létére ugyan továbbra sincs ésszerű magyarázat, de a BMW talált az X6-osnak egy egész hasznos felhasználási területet.

A RETTmobil kiállításon bemutatott tanulmány a festése és LED-es fényhídja alapján mentőautó, bár nem a betegszállító fajta - a hordágy akkor sem férne el benne, ha az összes ülést kiműtötték volna belőle. Sokkal inkább afféle gyorssegély-jármű, amely elsőként érhet egy baleset színhelyére, és tartalmaz mindent, ami az elsősegély-nyújtáshoz szükséges, beleértve néhány szakképzett orvost és ápolót is. A 4,4 literes, 407 lóerős motorral és az összkerék-hajtással minden adott, hogy villámgyorsan elérje a helyszínt - akár több tíz perccel azelőtt, hogy a szállításra is alkalmas mentő-furgon befut - és ez nem kis előny, hiszen egy-két percen is emberéletek múlhatnak.

Az ötlet nem rossz, az egyetlen kérdés, hogy van-e olyan mentőszolgálat a világon - beleértve a leggazdagabb Nyugat-Európai országok szervezeteit is - amely képes volna megfizetni egy ilyen szolgálati BMW-t, és ha igen, nem venne inkább tízenöt-húsz gyors motorkerékpárt, vagy négy-öt 200 lovas sportkompaktot ugyanerre a célra.