Nyitott tetővel 360-nal megy az új Bugatti

2009.06.19. 13:38

Ha van, akinek a Veyron nem elég extrém és nem elég drága, nem kell kétségbe esnie. A Bugatti molsheimi üzemében már készülnek a nyitott Veyron Grand Sportok. Ugyanakkor nem árt résen lenni, nehogy elkapkodják mindet, az új modellből ugyanis mindössze 150 darab készül. Ha valaki hezitálna, a Bugatti lehetőséget nyújt a potenciális vásárlóknak, hogy kipróbáljanak egy már a gyártás megkezdése előtt elkészített darabot.

Az első példányt már el is adták, egy amerikai milliomos vásárolta meg 2,9 millió dollárért. Akinek nem jelent problémát, hogy az ő Bugattijába nem 001-es sorozatszámot ütöttek, kétmillióért megveheti a fennmaradó 149 autó valamelyikét.

Ebben az árban azonban nincs benne a gép által mozgatott tető, bizony, a Grand Sport tetejét a sofőrnek kell eltávolítania a két saját kezével. A Grand Sport végsebessége csukott tetővel megegyezik a Veyronéval: 407 km/h, de nyitott tetővel is megy 360-at, ami azért meglehetősen bizarr élmény lehet. Ezzel a teljesítménnyel a Grand Sport lesz a világ leggyorsabb roadstere, és vélhetően az is marad sokáig.