Szavazzon a 2010-es Év Autójára

2009.06.23. 15:09

Melyik legyen az Év Autója 2010-ben?

Elkészült a következő Év Autója választás végleges nevezési listája. Egyelőre harminc autó szerepel rajta, ezek közül egy kapja meg a díjat november végén.

A listán szereplő autók zömét már bemutatták, de olyan is akad köztük, amely csak az ősszel érkezik meg Európába. A jelöltek között van például az új Opel Astra , amelyről ugyan már láthattunk fotókat, és néhány adatot is közöltek a típusról, de élőben még senki nem látta a gyáriakon kívül. Vagy ott van a Nissan Cube , amely Japánban ugyan már kapható egy ideje, de Európába csak szeptembertől érkezik, hogy olyan, szintén a jelöltek közt szereplő autókkal versenyezzen, mint a Kia Soul vagy a Toyota Urban Cruiser.

A jelöltek között egyébként az idén túlsúlyban vannak a távol-keleti gyártmányok, a Toyota például egymaga öt típust nevezett a versenybe. Ez persze inkább a véletlennek köszönhető, mint valamiféle tendenciának: az európai gyártók vagy ellőtték a puskaporukat az elmúlt két-három évben, vagy a következő években tervezik lecserélni népszerűbb modelljeiket. Így is akad néhány esélyes európai gyártmány, a már említett Astrán kívül a Citroën C3 Picasso, az új Mercedes E osztály , a Peugeot 3008-as, a Skoda Yeti, és a Volkswagen Polo legújabb generációja is bekerülhet a döntőbe, hogy csak néhányat említsünk a lehetséges befutók közül.

Bár a végleges döntést az európai országok szakújságíróiból álló zsűri hozza meg a próbautakon szerzett tapasztalatok alapján, mi azért kíváncsiak lennénk az Önök véleményére is: vajon melyik típuson látnák szívesen az Év Autója 2010 feliratú matricát?