Átfaragták a Peugeot 207-est

2009.06.29. 16:55

Talán az új Citroën C3 tiszteletére a Peugeot is felújította saját nagy-kisautóját. Most szűkebben vigyorog, de azért nagyon nem rontották el a formát, ami - valljuk be - nem gyakori mostanság.

Az egyetlen, azonnal észrevehető újítás az első lökhárító. Korábban egyetlen, hatalmas nyílás uralta, amiben egy nagy, a szélén dudorodó fekete műanyag elem takarta ki azokat a részeket, amelyek mögött nem volt hűtőradiátor. Most a fura pofazacskók eltűntek, a nyílás keskenyebb lett - bár még mindig vigyorba torzul - és a két oldalára két kisebb lyuk került a ködlámpáknak. Ezen kívül csupán néhány újabb szín, és több LED-et tartalmazó hátsó lámpák jelzik, hogy már a 2009-es felújítás utáni változatot látjuk.

Belülről sem változott sok minden: néhány kezelőszervet átrendeztek a műszerfalon, az összes motor megfelel az EU5 normának, és készítettek egy spórolós változatot is 1,6 literes, 90 lóerős dízelmotorral, 3,8 literes átlagfogyasztással és 99 g/km-es szén-dioxid-kibocsátással. Az átszabott 207-es forgalmazása szeptemberben kezdődik.