Ferrari F450 kémfotók

2009.07.07. 15:27

Régóta pletykálnak az F430-as utódjáról, de a Ferrari eddig a régi karosszériában tesztelte az új középmotoros modell alkatrészeit . A legújabb fotókon azonban már a végleges autó látható, igaz, még komoly álcázással.

Az F450-esként emlegetett típus jóval karcsúbb, könnyebb autó benyomását kelti, mint az elődje. Az oldalablakok nagyobb felületűek, az orr-rész rövidebbnek és alacsonyabbnak tűnik, úgy néz ki, az utastér előrébb kerül. Arányaiban halványan az Enzóra emlékeztet az új középmotoros Ferrari, amely valószínűleg spártaibb kivitelű, könnyebb, és jóval erősebb lesz, mint az elődje. Az új építési filozófia érthető, hiszen már ott van az orrmotoros California azoknak a vásárlóknak, akik kényelmes, hétköznap is jól használható Ferrarit szeretnének, így az F430-as utódját egyértelműen azoknak szánják, akik az élmény, és nem a presztízs kedvéért ülnének Ferrariba.

Úgy tudjuk, az új modell ugyanazt a 4,6 literes V8-as motorblokkot kapja meg, mint a California, csakhogy alaposan felpiszkálva, így a teljesítménye óvatos becslések szerint is az 540-580 lóerő közti tartományba esik majd. Ugyanakkor egyes hírek szerint ez lesz az egyik első Ferrari, amelynek a tervezésénél már a fogyasztás csökkentése is lényeges szempont volt, így lehetséges, hogy már a kezdetektől a motorfék-energia visszanyerésére alkalmas rendszerrel, sőt, esetleg stop-start automatikával kínálják majd. Ezekkel a megoldásokkal csökkenthető az átlagfogyasztás, méghozzá anélkül, hogy rontanának az autó dinamikáján, vagy az általa nyújtott vezetési élményen.

Az új Ferrarit várhatóan még az idén leleplezik: úgy néz ki, a december eleji Los Angeles Auto Show-n találkozhat vele először a közönség. Ugyanakkor a forgalmazás beindítása csak 2010 tavaszára várható.