Ilyen lesz a Mercedes SLS?

2009.07.13. 10:17

A stuttgarti Mercedes központból a közelmúltban számos kedvcsináló fotó került nyilvánosságra az új szupersportkocsi álcázott prototípusairól és belső téri részletekről, már csak egy tiszta kép hiányzott az autó külsejéről. Most azonban egy ilyen is keringeni kezdett a neten, igaz, nehéz megmondani, hogy valóban egy kiszivárgott gyári kép-e, vagy csupán ügyes képszerkesztő munka eredménye.

Igazából abban reménykedünk, hogy ez utóbbiról van szó: a Suzuki Swiftéhez hasonló első lámpák elég furán festenek az ős-SL-éhez hasonló első hűtőrács mellett - az az érzésünk, hogy szerencsésebben is meg lehetne oldani a klasszikus formák és a modern technika egyesítését. Ugyanakkor először látunk olyan képet, amelyen álcázás nélkül látszik, hogy hogy áll majd a modern sportkocsinak a sirályszárny-forma ajtóelrendezés. Lehet hogy nem a legcélszerűbb megoldás, de hogy látványos, ahhoz kétség sem fér.

Az SLR McLaren utódját a Mercedes szeptemberben állítja ki először Frankfurtban, és a cégnél azt várják tőle, ami az elődjének igazán nem sikerült: hogy képes lesz megszólítani az Aston Martin, a Ferrari és a Lamborghini vásárlóközönségét. Ebben nyilván komoly segítség lesz a klasszikus mintákat felelevenítő formaterv, a korábbinál könnyedebb karosszéria és az új, dupla kuplungos váltó.