Egy darabka elérhető Ferrari érzés

2009.07.24. 14:33

Az olasz sportkocsigyártó termékeinek többsége csak a legmódosabbak számára elérhető, de most készítettek valamit kifejezetten a kispénzű rajongók számára.

Ferrari óra eddig is létezett, nem is egy, de rögtön kétféle, de ezeket kifejezetten a sportkocsijaik vásárlóinak szánták, és ennek megfelelően az áruk is jócskán az ezer euró feletti tartományban mozog. Mostantól viszont sokkal kedvezőbb feltételekkel is hozzá lehet jutni hivatalos forrásból származó, Ferrari-jelvényes órához: a Lap Time Cronographot kifejezetten azoknak a fanatikusoknak szánják, akik az autóversenyeken, vagy akár a hétköznapokban is szívesen viselik a Ferrari-színeket.

Vörös számlapjával és sebességmérőt idéző, 360-ig skálázott peremével ugyan kicsit vásári a külseje, de a Ferrari karóra azért messze van a kínai gagyitól. A svájci tömegórákban használt szerkezetet 44 mm átmérőjű, feketére eloxált acél testbe építik, középen pedig egy digitális kijelző is helyet kapott. Ébresztő, stopper és két másodlagos időzóna-kijelzési lehetőség teszi jól használhatóvá a szerkezetet. A gumi szíj ugyan nem a legtartósabb megoldás, viszont ezt is úgy alakították ki, hogy passzoljon a témához: széles bemélyítéseivel az F1-es versenyautókon régebben használt gumiabroncsokat idézi.

A Lap Time Cronograph a hivatalos Ferrari ajándékboltokban lesz kapható, 245 eurós, azaz átszámítva valamivel több, mint 65 ezer forintos áron.