Törékeny Escape

2001.04.23. 23:21

 
   
   

A Ford terepjárója gyenge minősítést kapott az IIHS töréstesztjében. A 64 km/h sebességgel történő, félfrontális ütközést szimuláló próbán a Mazda Tribute, és Európában Ford Maverick néven is kínált terepjáró a négytagú (Elégtelen, Gyenge , Elfogadható, Jó) skálán Gyenge minősítést kapott. Az elemzésből kiderül, hogy az ütközéskor a vezető jobb lába, és feje a legveszélyeztetettebb, míg a felső test sérülésének veszélye minimális. Az Escape jelenleg a Ford egyik legkelendőbb modellje, annak ellenére, hogy rövid forgalmazása során számos konstrukciós hibára derült fény. Természetesen a Ford illetékese úgy nyilatkozott, hogy a problémát a legrövidebb idő alatt orvosolják, bár ez a már eladott autókon keveset segít. A tesztben szintén résztvevő Toyota RAV 4 és Hyundai Santa Fe modellek Elfogadható, illetve Jó minősítést szereztek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.