Újabb részletek az F-typeról

2001.04.23. 23:28

 
   
   

A Jaguar X600 kódjelű tervezetéről Nick Barter, a Jaguar fejlesztési igazgatója árult el néhány újabb apróságot. A 2004-ben bemutatkozó kétüléses modell Barter szerint igazi, kompromisszummentes sportkocsi lesz, és formailag az azonos nevű prototípushoz képest sokkal kevésbé lesz múltidéző. A formaterv "a jövő Jaguarjainak stílusjegyeit" viseli majd magán, azaz szakít az XK-8, illetve az eszmei előd, az E-type klasszikus vonalvezetésével. Az alapkoncepció azonban marad, a tanulmányautóhoz hasonlóan egy rövid, orrmotoros, hátsókerék-hajtású autóra számíthatunk. A motorok valószínűleg a Jaguar AJ-6 jelzésű V6-osai lesznek, 2,5 illetve 3,2 literes lökettérfogattal, 200, 250, illetve a feltöltős csúcsváltozatban 330 lóerős teljesítménnyel. Várhatóan az X600 nyújt majd alapot az Aston Martin később megjelenő, AM305 néven fejlesztett autójának is, amelyet a Porsche 911-es riválisának szánnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.