Terepjáró ikrek

2001.04.24. 22:57

 
   
   

Ezúttal együtt sikerült lencsevégre kapni a Volkswagen és a Porsche készülő terepjáróit. A fotón végre jól láthatók a két autó közti hasonlóságok, és különbségek. Az azonos mechanikára épülő autók karosszériája közt jelentős a különbség: míg a VW a Passat erőteljes vonalait örökli, addig a Porsche orra a 911-esre emlékeztet, jóval könnyedebb összhatást nyújtva. Ugyanakkor a tető, és a hátsó traktus kialakítása kétséget sem hagy a rokonság felől. Egyes források szerint nem csak az autók külseje mutat jelentős eltérést, de az alkalmazott motorváltozatok is. Míg a Porsche a Cayennet különféle V8-asokkal kínálja majd, és a csúcsmodellben feltöltővel érik el a 450 lóerő körüli teljesítményt, addig a VW V6-os és V8-as motorok mellett a nemrégiben bemutatott hatliteres W12-est si beépíti terepjárójába. A két autó várhatóan szeptemberben mutatkozik be. A forgalmazás várhatóan 2002 elején indul, leendő tulajdonosoknak a VW alapváltozatáért 100.000, a Porschéért pedig legalább 200.000 márkát kell fizetniük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.