Új CLK a láthatáron

2001.04.25. 23:18

 
   
   

Jövőre, a Genfi Autókiállításon láthatjuk majd először a Mercedes új kétajtós modelljét, amelyről újabb fotókat közlünk. Jól látható, hogy az autó karaktere nem lóg ki a jelenlegi Mercedesek formavilágából, de jól látható a megnövelt tengelytáv, az új tetőív, és a hosszabb motorház. Az autó műszaki alapját a "felnőttebb" látszat ellenére a Mercedes C-osztály képzi, így négy- és hathengeres motorokkal (200-354 LE) szerelik fel. A hírek szerint eddig szokatlan módon dízelmotorokkal is felszerelik az autót: választható lesz öthengeres 2,7 literes, vagy V6-os 3,2 literes motorral is. Az sem megszokott a csillagos márkánál, hogy sportos modelljeit négykerék-hajtással szállítsa, de vélhetően a Jaguar X-type és az Audi A4 Coupé példája nyomán a CLK-nak is lesz öszkerékhajtású változata. A vászontetős változat 2003-ra várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.