Hétvégi program

2001.05.18. 15:44

 
   
   

A program egy frissen restaurált, rendeltetésszerű működésétől viharban kidőlt balatoni fa által megfosztott negyed-NOHAB mozdony (kövérorrú, nagy piros dög, lásd képünkön) szoborrá avatásával kezdődött, ahonnan a cseperegni kezdő eső zavarta be az egybegyűlteket a következő helyszínre, a hajók részlegéhez.

Itt megcsodáltuk a korántsem fiatal, ám annál aranyosabb Kuhár István által 15 év és 15000 munkaóra ráfordításával épített 1:50 léptékű VASA hajómodellt, ami valóban gyönyörű és a legapróbb részletekig kidolgozott műremek, a fotók tanúsága szerint még a fedélközben is minden a helyén van.

 
   
   

Megfigyeléseim szerint a következő produkció, az 1:22,5 méretarányú vasúti terepasztal kisvonatai, hajtányai és a valahogy a nagyok közé keveredett régi típusú 56-os villamos hozta leginkább lázba az óvatos becslések alapján is legalább 42év átlagéletkorú meghívottakat.

 
   
   

Ezután leplezték le, a Varga Jenő autórestaurátor által felújított, 1926-os évjáratú Ford T-modellt, amely láttán még a megszállott teljesítmény- és végsebesség-függő újságíró száján is kiszakadt egy "De gyönyörű!"