CART sztárok az Indy 500 élén

2001.05.28. 13:59

 
   
   

Helio Castroneves, és Gil de Ferran kettős Penske győzelmet aratott az idei Indianapolis 500 versenyen, így újra egy CART-ból jött "vendég" vihette haza a rivális IRL sorozat szabályai szerint rendezett ötszáz mérföldes verseny vándortrófeáját, és a hozzá tartozó 1,27 millió dollárt. A harmadik Michael Andretti, a negyedik és ötödik pedig Jimmy Vasser, és Bruno Junqueira lett, az utóbbi kettős a szintén a CART mezőnyéhez tartozó tavalyi bajnok csapat, a Chip Ganassi Team színeiben. A dolog pikantériája, hogy az IRL versenyszéria épp a CART sorozat, és az Indianapolis 500 rendezőinek szakítása nyomán jött létre. Tavaly fordult elő először, hogy rajthoz engedték a CART sorozatban induló versenyzőket is, és az első helyet akkor Juan Pablo Montoya, a CART 1999-es bajnoka szerezte meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.