Cadillac Evoq

2001.06.11. 12:06

 
   
   

Egy ügyes fotósnak sikerült lencsevégre kapnia a Cadillac várva várt roadsterének egyik prototípusát, miközben azt a tesztpályára szállították. A 2002-ben bemutatkozó kétüléses a Mercedes SL, a Jaguar XK8, és a Lexus SC430 ellenfele lesz az amerikai piacon, és jórészt ez a modell lesz hivatott helyreállítani a márka megkopott arculatát. Ennek érdekében mindent bevetnek: a vázszerkezet alumíniumból, és műanyagokból készül, a hajtásról a 4,6 literes Caddilac Northstar V8-as egy igen erős változata gondoskodik, de a jobb vezethetőség érdekében alkalmazzák a MagneRide fantázianevű aktív lengéscsillapitókat, a StabiliTrak megcsúszásgátló rendszert, és a Michelin defektálló gumiabroncsait is. Az autó végleges változatát a Mercedes SLK megoldásához hasonló összecsukható keménytetővel szerelik majd fel, amelyet a német Car Top Systemnél fejlesztenek, a belső tér megtervezését pedig az olasz ékszerészre, Bulgarira bízták.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.