Mitsubishi Airtrek bemutató

2001.06.21. 12:00

 
   
   

Viszonylag olcsó négykerék-hajtású modellel bővítette japán kínálatát a Mitsubishi. Az Airtrek érdekes átmenet a terepjárók, és a kombik között: láthatóan utcai használatra szánták, magas építése azonban alkalmassá teszi földutakon való kalandozásra is. Az autó alapját a legújabb Mitsubishi Lancer padlólemeze adja, és bár ez nemigen vehető észre, alkatrészeik 70 %-a azonos. A magas karosszéria mozgatásáról 2,4 literes négyhengeres 139 lóerős GDI motor gondoskodik, ami négysebességes InVECS II típusú elektronikus vezérlésű automataváltón keresztül hajtja mind a négy kereket. Az alapvetően fiataloknak szánt jármű ára 1,7 millió jen, azaz kb. négymillió forint lesz, ami a japán viszonyokhoz képest kifelyezetten jutányosnak mondható. Érdekes, hogy az autóban nincs hi-fi berendezés, mivel a Mitsubishi szerint a 20 és 30 év közötti célözönség rendszerint amúgy is kicseréli a gyári berendezéseket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.