Toyota-PSA együttműködés

2001.06.29. 11:41

 
   
   

A Toyota és a Peugeot-Citroent megállapodott a jövőben Európában piacra kerülő kisautók közös fejlesztéséről és gyártásáról. A PSA szóvivője szerint a két különálló arculatú modell gyártása valóban egy közös üzemben történik majd, de azt a sajtóértesülést, miszerint a gyárat feltétlenül a kelet-európai régióban építenék fel, cáfolta: "E téren egyelőre bármi elképzelhető". Az együttműködési megállapodás több okból is előre látható volt, bár a Toyota korábban több más gyártóval is tárgyalt: a Yaris gyártása hamarosan megkezdődik Franciaországban, és az európai változatokba szánt 1,4 literes dízelmotorokat a PSA segítségével fejlesztették ki. Emellett a Toyota már korábban is igénybe vette a Peugeot segítségét dízelmotor-ügyben, így a két cég kapcsolata nem új keletű.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.