Renault: áruszállító a fejlődő országoknak

2001.07.03. 16:55

 
   
   

Olcsó, és robusztus közepes áruszállító fejlesztését határozta el a Renault, amelyet elsősorban az árérzékeny, illetve rossz minőségű úthálózattal ellátott országoknak szán a cég. A 2,8 és 7 tonna közti terhelhetőségű járműcsaládot valamikor az évtized második felében szeretné piacra dobni a gyártó. A Renault fejlesztési részlegének igazgatója szerint a gyártás valószínűleg Nyugat-Európában folyik majd, ugyanakkor az autó felépítésénél fogva könnyen alakítható lesz az alkalmazási terület igényeihez. A cég számításai szerint évi 150-200.000 teherautóra lesz igény világszerte, ezért döntöttek a központosított gyártás mellett. Elképzelhető, hogy később a Volvo érdekeltségébe tartozó egykori Renault részleg, az RVI, és a franciák tulajdonában levő Nissan Diesel is beszáll a fejlesztésbe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.