Rolls-Royce, a méltóságteljes luxus

2001.07.09. 18:51

 
   
   

Valahogy így jellemezte a BMW elképzeléseit a megújuló luxusmárkáról Karl-Heinz Kalbfell, a bajor cég Rolls-Royce-felelőse a márka leendő képviselőinek első gyűlésén. Kalbfell szerint az egyelőre csak RR01 néven emlegetett autó megtervezésénél maximálisan figyeltek a potenciális vásárlók igényeire. A felmérések szerint a legtöbben úgy egy olyan autóért fizetnének szívesen, amely szinte lebeg a föld fölött: csendes, bármilyen sebességnél kényelmes és kellően dinamikus, de mindenekelőtt méltóságteljes benyomást kelt. Az új Rolls-Royce 12 hengeres motorjával, és klasszikus vonalú karosszériájával a BMW szándékai szerint épp ilyen lesz. Állítólag egyetlen alkatrésze sem egyezik a BMW modelljeiben használtakkal, ám a bajor cég minden tudását belesűríti ebbe a négykerekűbe. És hogy milyen lesz a végeredmény? 2003-ban, amikor a Volkswagennel kötött alku szerint megjelenhet az első példány, meglátjuk...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.