Megépült a 10.000. Prowler

2001.07.12. 12:16

 
   
   

Az 1997-ben Plymouth márkanéven bemutatott retro-roadster a maga nemében igazán sikeres lett, amit a gyártási kapacitást teljesen kihasználó keresleten túl az is bizonyít, hogy a Plymouth megszüntetése után Chrysler néven tovább kínálja az amerikai cég. A 30-as, 40-es évek hot-rodjait idéző alumínium karosszériás négykerekűből naponta legfeljebb 14 darabot készítenek Detoitban, jórészt kézi munkával. A Prowler először 1993-ban jelent meg a Detroit Motor Shown, még mint koncepcióautó, ám a múltidéző formák sikerét látva három év alatt kifejlesztették a sorozatérett változatot is. "Olyan autókat szerettünk volna létrehozni, amelyeket csak szeretni, vagy gyűlölni lehet." - mondta a cég tervezésért felelős igazgatója, Trevor Creed a Prowlerről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.