Renault dízelmotorok Nissanokban

2001.07.16. 12:28

 
   
   

A Nissan idén beszünteti együttműködését a PSA konszernnel. A gyár mostantól inkább főrészvényesétől és a PSA legnagyobb konkurenciájától, a Renault SA-tól vásárolja dízelmotorjait, európai piacokon értékesítendő modelljei számára. A jövő évben megjelenő Micra utód egyliteres dízelmotorja már Renault termék lesz, mindamellett, hogy a két cég az autó padlólemezén is osztozik, hiszen az új Micra a már meglévő Clio alapjaira épül.
Az európai kereslet dízelautókra mintegy 30 százalékkal nőtt az idén, köszönhetően az újabban megjelent alacsony károsanyag-kibocsátású és kis fogyasztású dízel technológiáknak.
A japán gyártók szinte mindegyike partnert keres az európai piacon megjelenő dízeles típusainak gyártásához, a Toyota a Peugeot-val dolgozik közösen, míg a Honda az Isuzuval tervez szövetségre lépni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.