Andretti nyerte a CART torontói futamát

2001.07.16. 12:39

 
   
   

A 38 éves Michael Andretti nyerte a CART széria tegnapi, Torontóban rendezett versenyét. A 13. helyről rajtoló, és az első körben egy ütközés miatt az utolsó helyre visszaesett versenyző, kemény küzdelemben, kiváló boxstratégiával és nem kevés szerencsével tudta 2.7 másodperccel megelőzni a kanadai Alex Taglianit a kockás zászló leintésekor.
Amíg Andretti az első harminc kör során a 25.-ről a 12. pozícióba küzdötte fel magát, a tavalyi bajnok, Gil de Ferran vezette a mezőnyt, de az 50. körben történt boxkiállása során a szerelők valamit elnézhettek, mert a 65. kör de Ferrant újra a pitben találta.
A 67-71. körben bekövetkező lassú menet után már Andretti és Tagliani vezették a mezőnyt, de Tagliani nem találta a megfelelő fegyvert a veterán Michael ellen, másodikként fejezte be a versenyt. A további befutók sorrendben Adrian Fernandez, Zanardi és Dixon lettek. A negyvenegyedik Champ Car győzelmét arató Andretti ezzel feljött Kenny Brack mögé a bajnokság második helyére, jelenleg 11 ponttal lemaradva, őt Helio Castroneves, Dario Franchitti és Gil de Ferran követik a pontversenyben.