Kémfotók az új A3-asról

2001.07.16. 15:07

 
   
   

Az Audi a 2003-ban bemutatásra kerülő A3-as új verziójával próbálja fenntartani pozícióját a kompakt kategóriában. A nemrég megismert 3-as BMW-k és a Mercedes C-osztályának frissülésére válaszol az Audi az új modellel.
Nagyobb lesz mint elődje, mintegy 5 centiméterrel hosszabb és 2.5 centiméterrel szélesebb, és a motorválaszték is erősödött. A három- és ötajtós karosszériák mellett, számíthatunk majd egy Allroad változat megjelenésére is, ez a Steppenwolf néven bemutatott tanulmány alapjaira épül majd.
Az összes változat a hamarosan megjelenő új VW Golf padlólemezén nyugszik, és ahogy már korábban is megszokhattuk a konszernnél, számos egyéb közös tulajdonságuk is lesz, mint például az FSI névre hallgató direkt befecskendezés, vagy a TDI motorok szélesebb választéka.
A motorpaletta az 1.6-os négyhengeres benzinessel indul, őt követi a kétliteres és az 1.8-as turbó változat. A legnagyobb motor a teljesen új fejlesztésű 3.2-es V6-os lesz, ami valószínűleg majd az Allroad változatot fogja hajtani. A dízelválaszték 1.4, 1.9 és 2.5 literes motorokból áll majd.
Az öt és hatsebességes kéziváltók mellett az új A3-as rendelhető lesz a Multitronic CVT rendszerű sebességváltóval is. A 3.2-es Allroad és a 2.5literes dízelekhez a négykerékhajtás széria, míg az összes többi változathoz felárért rendelhető lesz. (forrás: Brenda Priddy&Company)