Újabb kép a Porsche Cayenne-ről

2001.07.17. 11:55

 
   
   

A BMW X5, a Mercedes ML55 AMG, a Lexus RX300 és a Range Rover közé igyekszik befurakodni a Porsche új off-road modelljével, melyet Cayenne névre kereszteltek és hivatalos bemutatója jövőre várható, Volkswagen testvére a Colorado mellett. Az itt látható kép már a végső tesztelések egyikén készült, a Nürburgringen.
A Porsche új off-roadja várhatóan háromféle motorral lesz kapható, a legkisebb egy V6-os 236 lóerős, egy 4.5 literes V8-as, 350 lóerős, és ez utóbbi turbós változata, mely 450 lóerőt teljesít. A Colorado nem lesz kapható a V8-as motorral, viszont több kisebb erőforrásból válogathatnak majd a vevők.
A terepezést egy 100 százalékosan záródó, középen elhelyezett elektronikus differenciálmű segíti, de az extralistáról választhatunk külön difizárakat az első és a hátsó tengelyekre is. A legdrágább változatokban pneumatikus felfüggesztést találunk, ami a karosszéria 11 centiméternyi függőleges mozgatását teszi lehetővé. A Lipcsében gyártandó Cayenne-ből körülbelül évi 20.000 darab készül majd.