Már harmadik a Renault az eladási listán

2001.07.17. 15:08

 
   
   

2001. januárjától júniusig a Renault Hungária 9142 autót értékesített, szemben az elmúlt év ezen időszakában eladott 5766 autóval, ami több mint 58%-os növekedést jelent. Így felzárkóztak a Volkswagen és az Opel mögé a harmadik helyre eladások tekintetében.
A jelentős növekedés egyik oka a Thalia volt, amiből az értékesítés megkezdése óta már 3800 darab talált gazdára. A két hónapja bemutatott új Clio eddig 300 megrendelést tudhat a magáénak, és a töréstesztek koronázatlan királya az új Laguna is egyre népszerűbb.
Az új modellek mellett más kezdeményezéseket is bevezettek az év első felében, mint az internetes értékesítés, az újrahasznosító, környezetvédelmi akció (Nyári zsongás), a 10 évre szóló Assistance szolgáltatás, és az újdonságnak számító finanszírozások kialakítása. Az év második féléve is mozgalmas lesz, érkeznek a felsőkategóriás új modellek, a Vel Satis és az Avantime.
Haszonjárművek területén forgalmának megduplázását tűzte ki célul a Renault, ennek érdekében a Budapesti Autószalonnal egy időben érkezik az új Trafic, tervezik tíz haszonjármű-központ felállítását és elindul a Renault Bank is.