Sorozatgyártásba kerülhet a Buick Bengal

2001.07.20. 17:07

 
   
   

Zöld utat kapott a az idei detroiti autószalonon bemutatott 2+2 üléses roadster, a Buick Bengal. A gyártás 2004-ben kezdődhet meg.
Az AutoWeek szaklap írói a detroiti szalon legjobb tanulmányautójának szavazták meg a kis acél monocoque-karosszériás, 4.44 méter hosszú sportkocsit, aminek magassága mindössze 1.27 méter. Az orrész kialakítása az 1942-es Buick-ot idézi. Az autót 3.4 literes, kompresszoros V6-os motor hajtja, az erőátvitelről a GM Hydra-Matic XT6 SC3400 elnevezésű hatsebességes automata váltója gondoskodik. A felfüggesztés elöl MacPherson, hátul független rendszerű.
Az autó legkülönlegesebb tulajdonsága azonban kétségkívül a Visteon által kifejlesztett Quiet Servant nevű hangfelismerő rendszer, melynek segítségével a sofőr 118 külön funkciót irányíthat pusztán szavakkal. A számítógép meg is erősíti az adott feladat véghezvitelét, választhatóan férfi vagy női hangon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.