A fronthajtású Jaguar

2001.07.25. 17:11

 
   
   

Eloszlottak a találgatások, a Coventry gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy lesz olcsó elsőkerékhajtású változata az X-Type-nak. A hajtás és az ötsebességes kéziváltó a nemrég átfésült Mondeo-ból származnak, és a jövő év őszére várható belépőmodellt 2 literes motor fogja hajtani.
Bár a Fordnak van már egy 145 lovas, kétezres Duratec motorja, a pletykák szerint az X-Type egy több mint 150 lóerős V6-ost kap motorházteteje alá. Akiknek ennyi szörnyűség nem elég, azok azt is megtudhatják, hogy szintén jövőre készül egy 2.7-es V6-os dízelmotor is, ez rendelhető lesz a négykerekes autókba is. A Jaguar egyértelműen a BMW és az Audi kompakt és közepes modelljeinek kíván konkurenciát teremteni az olcsó modellel, sőt még az is tudomásunkra jutott, hogy az elsőkerekes modell bemutatkozása után egy kombi fejlesztésébe kezdenek.
A források valószínűsítik, hogy az alap X-Type-ok árát valamivel a legnagyobb Mondeo, a 2.5 V6 Ghia X alá fogják belőni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.