Börtönben a Daewoo Motors igazgatója

2001.07.27. 12:39

 
   
   

A Daewoo Group pénzügyi összeomlásába torkolló csalások sorozata miatt pénz és börtönbüntetésre ítéltek 19 embert a cég igazgatóságából. A büntetés összege 25 ezer milliárd won, azaz körülbelül 13.5 milliárd angol font.
A bíróság a pénzbüntetésen kívül pár embernek börtönben letöltendő szabadságvesztést is kiosztott. Kan Byung-Ho-t, a kereskedelmi részleg ex-vezetőjét hét évi börtönbüntetésre ítélték. A cég angliai finanszírozási partnerének igazgatóját Lee Dong-Won-t és két társát 20.7 ezer milliárd, állítólag a cég pénzéből sikkasztott won visszatérítésére kötelezték. A bűnösök azzal védekeztek, hogy mindent a cégcsoport alapítója és vezetője Kim Woo-Choong parancsára tettek. Ő jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, a vélemények szerint már elhagyta Dél- Koreát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.