Hyundai-DaimlerChrysler közös vállalat

2001.07.27. 13:10

 
   
   

DaimlerChrysler-Hyundai Commercial Vehicle Comapany néven közös haszonjármű gyártó céget hozott létre a két autógyár. A vállalat indítását nagyszabású ceremónia vezette be, amit a Hyundai Namyang kutatóintézetében tartottak a két cég felsővezetői jelenlétében.
DC oldalról a vezérigazgató, Jürgen Schrempp és Eckhard Cordes, míg a koreaiaktól a vezérigazgató Chung Mong-Koo, és a Hyundai Motor elnöke Kim Dong-Jin vettek részt. Az új cég a Hyundai chonju-i üzemében évi 100.000 autó előállítását tervezi 2005-től.
Chung úr beszédében elmondta, hogy az új gyár a két cég erejét egyesítve jelentős piaci tényezővé szeretne válni a haszongépjárművek piacán. Jürgen Schrempp ezt kiegészítette azzal, hogy a megkötött szerződés csak egy apró része az együttműködésnek, ami a DaimlerChrysler jövőbeli terveit illeti.
A két gyártó fele-fele arányban osztozik a cég 100 milliárd wonos (USD 76millió) tőkéjén, a céget a Hyundai elnöke Kim Dong-Jin fogja vezetni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.