Mitsubishi Lancer WRC

2001.07.31. 14:08

 
   
   

Hivatalosan ma indult útjára a Mitsubishi első WRC autója, a Lancer WRC. Az autót Genfben már bemutatták, de az első tesztvezetésre múlt héten került sor, Freddy Loix által az angliai Millbrook-ban található versenypályán.
Az autó a Lancer Cedia limuzin alapjaira épül, természetesen a WRC építés szabályainak teljes kihasználásával. Más a felfüggesztés, a karosszéria néhány részlete és a súlyelosztás, a motorról nem is beszélve.
"Nagyszerű érzés volt az autót elsőre vezetni - mondta Loix - bizonyos pontokon a szabályok nagyobb szabadságot biztosítanak, és úgy érzem ez, kombinálva a jelenlegi autónk tulajdonságaival egy kiváló versenygép megszületését eredményezi. A mérnökök jó munkát végeztek a motorral és az első felfüggesztéssel, a súlyelosztás pedig pazar. Más érzés vezetni, ha nem is gyökeresen, de egyértelműen más."
A Lancer előtt most a teljes hosszúságú és terhelésű tesztek állnak, hiszen már idén a Sanremo Rally-n harcba áll az új WRC. Mintegy 4000 aszfaltos kilométer megtételét tervezi a csapat októberig, utána jönnek a versenyek, Sanremo és Korzika, majd ezután következnek a murvás tesztek.
Bernard Lindauer, a Ralliart európai vezető mérnöke úgy nyilatkozott, hogy első alkalommal jól vizsgázott az autó, de nem szabad elfelejteni, hogy a megbízhatóság kulcskérdés egy raliautónál, ezért még rengeteg munka áll előttük.
Tommi Makinen, aki jelenleg vezet a VB pontversenyben, az év utolsó négy versenyén már az új WRC-vel áll a rajtvonalhoz.