Mérges Golf

2001.07.31. 16:36

 
   
   

A képen ártatlannak tűnő autó, a valaha létezett legerősebb VW Golf. Az új modell jövő év elejére várható, és valószínűleg RSi névre fog hallgatni. Hajtásáról az Audi Steppenwolfban és más VW tanulmány mikrobuszokban található 3.2-es V6-os motor gondoskodik, aminek teljesítménye 250 lóerő. Az egység hatfokozatú kéziváltón keresztül juttatja el erejét a 4Motion négykerékhajtás-rendszerhez. A képen látható prototípus még nem a végleges verzió, de biztos, hogy az RSi külseje nem lesz hivalkodó. A 250 km/h-s végsebességre csak a lejjebb húzódó, légbeömlőket rejtő első spoiler, az oldalsó kötények, a nagyobb hátsó lökhárító és a kivillanó sportkipufogóvégek utalnak.
Az RSi a jövő évi Golf frissítés részeként várható, mivel a gyár a most futó modellek népszerűsége miatt letett az átfogó megújításról.
Belülre új, kör alakú fejtámlák kerülnek, és az RSi mellé felsorakozik egy 150 lóerős PDTdi és a GTI Turbo 180 lovas változata. A Golf mellett jó esély van a Beetle RSi változatának sorozatgyártására is, szintén az említett motorral és hajtáslánccal. A külseje kicsit agresszívabb, lejjebb ültették és alufelnikkel valamint egy elektronikusan működtetett hátsó szárnnyal szerelték föl.