Benzinmotor új elven a Yamahától

2001.08.07. 15:32

 
   
   

Alacsony károsanyag-kibocsátás, és igen magas hatásfok jellemzi a Yamaha új motorkonstrukcióját, amely a dízelekhez hasonlóan öngyulladásos rendszerű. A HCCI számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos benzinmotorokhoz képest, így amellett, hogy igen takarékos, és nitrogén-oxid kibocsátása alig mérhető, még fojtószelepre, és gyertyákra sincs szükség a működéséhez, ami egyszerűbb gyártást tesz lehetővé. Az ígéretes kezdeményezést jelenleg a DaimlerChrysler, és a Ford támogatja, a technológiát a következő generációs hibrid-autók motorjaiban szeretnék felhasználni. A megoldás egyelőre még nem kiforrott - gondok vannak az égésfolyamat ellenőrizhetőségével - de a bennfentesek szerint már közel a cél, így néhány éven belül akár a szériaváltozattal is találkozhatunk valamelyik új autóban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.