Elbocsátások a Fordnál

2001.08.17. 12:02

 
   
   

Az amerikai Ford 5.000 irodai alkalmazottjától készül megválni Észak-Amerikában, hogy javítson pillanatnyi anyagi helyzetén. A cég indoklása szerint adminisztrációs részlege a jelenleginél sokkal hatékonyabb is lehet, és erre a jelenlegi csökkenő mértékű autóvásárlások miatt szükség is van. A Ford az idei év második negyedévében 540 millió dollár veszteséget könyvelhetett el, amiért elsősorban a 13 millió újabb Firestone gumiabroncs cseréjének, és a Mazda átszervezésének költségei tehetők felelőssé. Rövid távon az elbocsátások csak rontanak a helyzeten, ugyanis a dolgozók végkielégítése is tízmilliókat emészthet fel. Egyesek szerint az elbocsátási hullám egy nagyobb átszervezés egyik első lépése, amelynek további részleteit a cég valamikor a jövő év elején teszi közzé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.