Klímaérzékeny gumikat szállított a Firestone?

2001.08.17. 16:16

 
   
   

Hogy a címben szereplő állítás igaz-e, azt nem tudni biztosan, ám az egyik perben, amely a cég ellen folyik, ez a vád egyik fontos ütőkártyája. Az egyik tanú, a Firestone egy korábbi minőségbiztosítási vezetője szerint a gumigyártó a leggyengébb minőségű, "C" fokozatú gumikat szállított a Ford Explorer terepjáróira, amelyek a nagy terhelés mellett kisebb hő hatására is átléphetik biztonsági tartalékukat a Ford által előírt 1,8 bar nyomáson. Egy másik vallomásban, amelyet a Firestone vezérigazgatója tett, viszont az hangzott el, hogy a gumigyártó korábban nem vette észre, hogy a sokat emlegetett gumiabroncsoknak bármi baja lett volna: ez korábban, a számtalan vizsgálat valamelyikén kiderült volna. A tét ebben az ügyben is igen nagy: egymillió dollár kártérítést követel egy család, amelynek egyik tagja egy Ford Explorer defektjének következtében bekövetkezett baleset során lebénult. A dolog azért volna kellemetlen a Firestone számára, mert ez az egyik legelső per, amelyet a gumiabroncs-botrány kapcsán tárgyalnak, és ha ez a gumigyártó vereségével végződik, az több száz újabb kártérítési pernek teremt jogalapot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.