Fotók a ferdehátú Vectra-utódról

2001.08.22. 14:16

 
   
   

Számos pletyka, és kémfotó látott már napvilágot az Opel középkategóriás autójának utódáról, de eddig jobbára a lépcsőshátú változatokat ábrázolták a képek. A legújabb fotókon azonban a ferdehátú kivitel látható, amely jobb légellenállása és praktikuma miatt igen népszerű karosszériaforma Európában. Az autó, amely a Frankfurtban mutatkozik be, a képek tanúsága szerint meglehetősen formásra sikeredett, az egyetlen lendületes vonallal megrajzolt tető szinte kupészerű eleganciával ruházza fel.

 
   
   

Többi vonásában az autó azonos a lépcsőshátú változattal, azaz a új Saab 9-3 és a Cadillac CTS által is használt GM Epsilon platformra épül. Az alkalmazott motorok is ismerősek lehetnek, a benzines palettát az 1800, és 2200 köbcentis négyhengeres szívómotor, a 2000-es turbó, és a nemrég bemutatott 3,2 literes V6-os alkotja, így az autó 125, 150, 190, és 225 lóerős teljesítményszintekkel választható.

 
   
   

Ezekhez járul még a 180 lovas hathengeres Isuzu turbódízel, és a későbbiekben állítólag a Fiat kisebb JTD erőforrásai is megjelennek a kínálatban. A forgalmazást a hírek szerint a lépcsőshátúval kezdik jövő tavasszal, a ferdehátú változat nyáron kerül a kereskedésekbe, amelyet egy egyterű követ valamikor 2002 végén.