Nyolchengeres lesz az új 911-es?

2001.08.23. 13:28

 
   
   

Már a tesztelés korai szakaszában van a Porsche sikermodelljének legújabb evolúciója, amelyet a gyáriak 997-es típusszámmal láttak el. A fotókon hatékony álcázó burkolatba öltöztetve látható modell természetesen megőrzi az elődök jellegzetes vonásait, bár így is feltűnő a 2004-ben megjelenő modell eddigieknél jóval szélesebb nyomtávja.

 
   
   

Ez indította találgatásra az autós újságírók népes táborát: vajon a távolabb ülő kerekek nem a motortér növelését szolgálják-e, ahol immár egy nagyobb, nyolchengeres motornak is juthatna hely. A Porsche felől persze egész mást hallani, a kiszivárogtatott információk a jelenlegi hathengeres boxermotor 3,8 literes, 350 lovas változatáról szólnak, de ez nem zavarja a hírgyártókat.

 
   
   

Egyesek tudni vélik, hogy a Cayenne 4,5 literes biturbó motorjának csináltak helyet a mérnökök a hátsó tengely mögött, mások viszont egy vadiúj, legalább ötliteres nyolchengeres 450 lovas boxermotort látnának szívesen a meredek motorháztető alatt. Akárhogy is lesz, a szteroidkúrán átesett - szélesebb, magasabb, és hosszabb - 997-es feltartóztathatatlanul halad a megvalósulás felé.