Busz vezető nélkül

2001.08.24. 13:51

 
   
   

Smart Bus, azaz "Okos Busz" a neve a buszvezetők rémének, amelyet az hollandiai Eindhoven városában állítanak forgalomba 2003-ban. A 200 személyes városi busz teljesen önállóan, vezető nélkül közlekedik, állítólag képes minden forgalmi szituációban megfelelően reagálni, és kellően biztonságos, így utasok szállítását is bátran rá lehet bízni. A rendszer lelke a város utcáiba 3,5 méterenként beépített mágnes-sor, amelyet a busz érzékelői figyelnek, ez alapján határozva meg a busz pillanatnyi sebességét, és helyzetét. A helyi műszaki egyetem mérnökei szerint, akik a rendszer fejlesztését végzik, a gépsofőr számos előnnyel rendelkezik az igazihoz képest, így képes pontosabban, a járdához a lehető legközelebb megállni, nem káromkodik, és nem csukja az utasokra az ajtót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.