A GM-Daewoo sztori a végékez közeledik

2001.09.03. 12:06

 
   
   

A General Motors megtette végső ajánlatát a Daewoo Motor megvételére. A hírek szerint az autógyártó óriásnak nincsen szüksége a koreaiak elavult központi üzemére, ahol a cég alkalmazottainak kb. fele dolgozik, így viszont kérdésessé válhat, hogy az üzlet egyáltalán létrejöhet-e. A csaknem harminc éves gyártóegység korábban is a Daewoo felvásárlásának egyik legvitatottabb pontja volt, mivel amellett, hogy nem sok hasznot hajt, ez a központja a folyamatos, és többször is erőszakot eredményező szakszervezeti tiltakozásoknak. Ha a koreai állam, és a Daewoo többi hitelezője elutasítja a GM ajánlatát, akkor várhatóan már nem is jön létre az üzlet, ugyanis korábban épp a hitelezők szabtak határidőt: ha szeptemberben nem születik elfogadható megállapodás, végleg felállnak a tárgyalóasztaltól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.