Versenykész Viperek árusítását tervezi a Dodge

2001.09.05. 13:58

 
   
   

Kevesebb, mint 100.000 dolláros áron forgalmazná a Viper új változatát a gyártó. Jelenleg az ORECA nevű cég készíti a Le Mans típusú versenyeken induló Vipereket, egy ilyen gép azonban több, mint 325.000 dollárba kerül. A Chrysler újonnan alakult versenyosztályán (PVO) ezért úgy gondolták, érdemes volna egy egyszerűbb változattal előállni. A PVO vezetője szerint az autó ugyan messze nem lesz ugyanazon a szinten, mint az ORECA versenykocsik, de a kisebb klubversenyek fontos résztvevőjévé válhat. Az autó a következő Viper roadsterhez fejlesztett vázszerkezetre épül, de a GTS-R változathoz hasonlóan kupé karosszériát kap. 8,3 literes V10-es motorja 520 lóerős lesz, emellett 40 mm-el leültetett, állítható futóművet, és a versenyzéshez megfelelő, nagyobb méretű gumikat kap majd. Az autókat várhatóan 2002-től lehet megvásárolni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.