Új motorok a BMW Compacthoz

2001.09.11. 12:34

 
   
   

Szeptembertől két új motorral egészül ki a legkisebb BMW motorpalettája. A jelenlegi 1,8 és 2,5 literes benzinesekhez kétféle kétliteres csatlakozik, egy pillangószelep-mentes benzines, és egy turbódízel. Az előbbi a 318ti, míg az utóbbi a 320td jelzésű Compact modellekbe kerül. Az új kétliteres benzines VALVETRONIC motor nem tűnik túl erőteljesnek, a 143 lóerős teljesítmény alig haladja meg a cég korábbi 1,8 literes 16 szelepes motorjának teljesítményét, ugyanakkor a bajorok szerint ez kategóriájának egyik legtakarékosabbja: 7,2 literes átlagfogyasztása kb. egy literrel múlja alul a jelenlegi kétliteresek átlagos eredményét. A kétliteres dízellel már más a helyzet: 150 lóerős teljesítménye, és 5,5 literes átlagfogyasztása jó alternatívává teszi a benzines változattal szemben, és nem csak fogyasztás terén: a dízel Compact kifejezetten sportos élményt képes nyújtani a gyáriak szerint.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.