Pininfarina Start: kupé Ford alapon

2001.09.12. 15:29

 
   
   

Az olasz formatervező cég Ford részegységeken alapuló kupétanulmányt mutat be Frankfurtban. A Start, azaz kezdet név a cégek új keletű együttműködésére utal. Az autó első látásra egy klasszikus kupénak tűnik, és viszonylag rövid tengelytávval ám a dolog nem ilyen egyszerű. A Start ugyanis a Pininfarina saját fejlesztésű tetőmechanizmusát használja, amely a tető megtörése, és a csomagtér méretének jelentős csökkenése nélkül képes egy gombnyomásra roadstert varázsolni az autóból néhány röpke másodperc alatt.

 
   
   

Az autó dinamikus hajtásáról egy kétliteres Ford Duratec motor gondoskodik, amely Garrett turbófeltöltője segítségével 200 lóerő leadására képes. Az autó formája érdekes elegye a Ford-féle New Edge Design, és a Pininfarina stílusának: a tervezők szerint sikerült olyan autót készíteni, amely illeszkedne a Ford jelenlegi termékpalettájába, ugyanakkor számos ponton visszaköszön az olaszokra jellemző elegáns, lágy vonalvezetés.

 
   
   

A Start minden valószínűség szerint egyedi darab marad, bár a Forddal való hosszú távú együttműködés során keletkező új modelleken számos részlete előkerülhet.