Yes!, sportkocsi Németországból.

2001.09.14. 15:06

 
   
   

Herbert Funke, és Philipp Will eredetileg még az egyetemen kezdték el egy kis roadster tervezését, egyikük formai, a másikuk műszaki oldalról. A diplomamunka azonban kinőtte az egyetemi kereteket: a Lotus Elise-hez hasonló felépítésű roadster - köszönhetően a két fiatalember kitartásának - már a sorozatgyártás küszöbén áll. A Yes! névre keresztelt kisautót a Volkswagen 1,8 literes turbómotorja hajtja, annak is egy 286 lóerős változata, ami az 585 kg-os tömeggel párosulva a szupersportkocsikkal összemérhető dinamikát eredményez.

 
   
   

Az autócska négy másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet álló helyzetből indulva, végsebessége pedig 250 km/h. Persze mindennek ára van: a hírek szerint valahol 55.000 euró körül lesz az alapmodellé, a csúcsmodell pedig akár 65.000-et (kb. 16 Millió Ft) is kóstálhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.