Bajban a nyerészkedő benzinkutasok

2001.09.21. 14:43

 
   
   

Megkezdődtek a vizsgálatok a WTC elleni terrortámadások utáni pánikot kihasználó benzinkút-üzemeltetők ellen. Az ijedtségből hasznot húzó kutasok az Egyesült Államok csaknem minden államában akadtak, ám mindannyian büntetésre számíthatnak. Eddig négy szövetségi állam főügyésze indított eljárást a nyerészkedők ellen, akik némely esetben akár kétszeres árat is elkértek a benzinért. A benzin meglehetősen olcsó az Egyesült Államokban, normális esetben gallononként 2-2,5 dollár körüli összeget kérnek érte, a katasztrófa másnapján azonban akár öt dollárba is kerülhetett az üzemanyag, köszönhetően a hisztérikus benzinvásárlási hullámnak. Az intézkedések különbözőek lehetnek az egyes államokban, Kansasban például mintegy 1000 dolláros bírság vár arra a 140 kútra, amely 2,49 dollár feletti árat kért a benzin gallonjáért, míg máshol komoly kártérítési perekre is sor kerülhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.