Késik a Ford Focus RS

2001.09.26. 10:58

 
   
   

Az eredeti tervek szerint már idén tavasszal szerették volna bemutatni a 220 lóerős Focus RS-t, azután jövő januárra módosult a bemutató dátuma. A Ford fejlesztői szerint mindössze a típus finomhangolása van hátra, komolyabb problémákról szó sincs. A gyengébb, de azonos műszaki megoldásokra épített, 170 lóerő teljesítményű ST 170 változat a menetrend szerint, 2002 áprilisában kerül a forgalmazókhoz. Az RS késése komoly dilemma elé állítja azokat, akik eddig ki szerették volna várni az autó megjelenését, a versenytársak ugyanis már piacon vannak: A Honda Civic Type-R gyakorlatilag azonos teljesítményű, és még olcsóbb is, mint a Focus legerősebb változata, de ott a Seat Leon Cupra R, és a Subaru Impreza WRX is, amelyeket szintén hasonló, 25-30.000 euró körüli áron kínálnak, és azonnal megvásárolhatóak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.