A Daewoo túladna lengyel gyárán

2001.09.27. 15:30

 
   
   

A koreaiak biztosítják az FSO működését, ugyanakkor vevőt keresnek legnagyobb európai gyárukra. Young-Kook Lee, a Daewoo elnöke a lengyel pénzügyminiszternek írott levelében úgy fogalmaz, hogy a kelet-európai gyárak működését "még egy ideig" biztosítják, de a legjobb megoldás egy új stratégiai partner bevonása lenne, amely megvásárolná az FSO üzemeit. Ezek szerint a GM, illetve partnere, a Fiat semmilyen formában nem tart igényt a lengyel leányvállalatra, és a hírek szerint a román, és a cseh érdekeltségre is hasonló sors vár. Egyelőre nem tudni, hogy a Daewoo mennyi ideig hajlandó alkatrészeket szállítani, illetve átvenni az FSO által készített autókat. Ha akad vevő a lengyel gyáregységre, az leginkább valamelyik nagyobb japán cég lehet, tekintve, hogy a legtöbb európai gyártó jelenleg is kapacitástöbblettel rendelkezik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.